Oldtimerløbet

Oldtimerløbet -et tilløbsstykke

Oldtimerløbet har efterhånden en lang historie bag sig, og er den vel nok største årlige begivenhed i Gråsten.

Hvert eneste år strømmer de stolte ejere af motorhistoriske køretøjer til Oldtimerløbet i Gråsten, for at vise og blive set af et meget stort og interesseret publikum. Et publikum som først og fremmest fylder Oldtimerpladsen. men som også står langs løbsstrækningen og vinker med flag og hygger sig.

Ringriderpladsen i Gråsten danner rammen om Oldtimerløbet, der hvert år tiltrækker over 1000 køretøjer til festen.
Alt fra "røvskubbere", veloer, kabinescootere, kanllerter og motorcykler samt biler, traktorer og lastbiler fra alverdens lande pryder Oldtimerpladsen og Gråsten og omegns gader til denne motorhistoriske begivenhed.
Mange publikummer vil nikke genkendende til køretøjer de kan huske fra barndommen, men også undres og beundre modeller man kun har hørt om eller slet ikke vidste eksisterede.

Hvert år kommer der nye til, men mange har også gjort det til en tradition at deltage.
Ofte bruges Oldtimerløbet som en oplagt grund til at få et projekt gjort køreklart, så det kan køre med i Oldtimerløbet. Heldigvis er det ikke et race hvor det gælder om at komme først over en målstreg, men mere et motionsløb for både Ford T og Fiat 500.

Det er en fornøjelse at se og høre de mange forskelligartede køretøjer, når startskudet går, og interessant at overvære præmieoverrækkelsen når køretøjerne vender tilbage fra Flensborg. Der er flere slags præmier og pokaler i alle klassementerne som f.eks. omfatter bedst restaurerede bil eller mest originale knallert.

Kom selv og oplev stemningen og bliv klogere på historien.